ucapan ulang tahun menggunakan bahasa jawa
Diary Flury

20 Kumpulan Ucapan Ulang Tahun Menggunakan Bahasa Jawa

Ucapan ulang tahun untuk diri sendiri menggunakan bahasa Jawa bisa menjadi salah satu ucapan yang cukup spesial dan dianggap sangat unik. Ucapan ulang tahun menggunakan bahasa Jawa ini memiliki makna yang sangat baik dan dirangkai dari kata-kata yang halus.

Ucapan ulang tahun menggunakan bahasa Jawa

Ucapan selamat ulang tahun menggunakan bahasa Jawa ini bisa menjadi salah satu cara untuk melestarikan budaya yang dimiliki oleh masyarakat Indonesia. Ini dia beberapa ucapan ulang tahun yang penuh makna:

10 Ucapan Ulang Tahun Menggunakan Bahasa Jawa (bagian 1)

  • “Sugeng lagi njupuk warsa sampeyan uga umur ngguyu, sehat, adus murah. Rezeki angin gedhe, sabar sing gedhe, ditambahake adhedhasar cara nglindhungi tanah sing dilindungi Allah SWT.”
  • “Sugeng tanggap warsa.”
  • “Ngaturaken ambal warsa dateng ibu. Mugi-mugi tansah diparingi rizki ingkang berkah, ditebihno sangking sedanten sambekala.”
  • “Ngapunten namung saget maringi niki. Mugi-mugi saget manfaat lan migunani teng sampean. Ngaturake sugeng ambal warsa, mugi tambah dewasa dan sukses dunyo akherat.”
  • “Ngaturaken sugeng ambal warsa dateng bapak. Mugi-mugi gusti Allah tansah maringi bapak yuswo ingkang berkah ugi selamet ndonyo akhirat.”
  • “Kulo nderek bungah dateng ingkang ambal warsa. Mugi-mugi tansah pinaringan iman ingkang kuat, rizki ingkang berkah lan kesarasan lahir lan batos.”
  • “Urip iku gur mampir ngombe, ojo digawe susah lan sepaneng. Sugeng ambal warsa bro.”
  • “Selamet ulang tahun kancaku. Muga-muga apa sing bakal dikarepne biso tergapai, dongaku kanggo awakmu mesti ono, mugo gusti Allah gampangna apa sing dikarepan.”
  • “Sugeng tanggap warsa cah ayu. Ing sambekala dilambari bungahing ati ayo dedungo, Mugi tansah pinaringan sih rahmatipun Gusti.”
  • “Sugeng ambal warsa. Mugi-mugi sehat sejahtera dan sukses lahir batinnya. Mugi-mugi dipun pertemukaken kalih widadari kayangan kangge urip bareng. Mugio tansah bahagio mulyo.”
  • 10 Ucapan Ulang Tahun Menggunakan Bahasa Jawa (bagian 2)
  • “Sugeng tanggap warsa buk. Ngapunten ingkang katah mboten saget maringi nopo-nopo, namung saget doa dateng Allah, mugi-mugi jenengan diparingi tambah rizki, kuat iman, lan sabar dateng didik kula.”
  • “Selamet ulang tahun cah ayu/cah bagus. Mugo-mugo Gusti Allah ngabulaken cita-citamu sedanten lan diadohno soko sekabehane malapetaka.”
  • “Selamet nyambut dino lahir, sepurane ora iso ngekei opo-opo. Isoku mung dungakne mugi-mugi tambah sae lan dikurangi sing elek-elek.”
  • “Aku ora nduwe bebungah mewah lan larang kanggonmu neng dina sing spesial Iki. Aku mung bisa ndongaaken sing paling becik kanggonmu. Muga-muga kok sanuli kejahatan lain sanuli ana jero lindungan-Nya. Terusan dadi pribadi sing luwih becik menegaskan lan dalanke kabeh apa sing dadi kongkon-Nya.”
  • “Sugeng ambal warsa dateng ibukku tersayang. Mugi-mugi sehat lahir batin, selamet donyo akherat. Matur suwun buk sampun nresnani kula sangking lahir kanti gedhe.”
  • “Nderek bungah kula dateng ingkang ambal warsa, mugi-mugi tansah pinaring iman ingkang kuat, rizki ingkang berkah lan kesarasan lahir lan batos.”
  • “Ngaturaken sugeng ambal warsa, mugi-mugi Gusti Allah paring yuswa ingkang dowo lan berkah. Mugi-mugi Gusti Allah tansah paring kasarasan lan ketentreman.”
  • “Pak kula ngaturaken sugeng ambal warsa. Matursuwun ingkang katah sampun ngayomi keluarga niki. Ngapunten ingkang katah menawi perilaku kula katah salahe dateng jenengan. Mugi-mugi bapak tambah sehat lan sae.”
  • “Sugeng tanggap warsa. Mugi-mugi tansah pinaringan berkahing Pengeran.”
  • “Barokalloh fi ‘umrik, semoga nambahna umur anjen bisa nambah nan akhlak anu langkung sae jeung oge iman.”

Nah itu dia beberapa kumpulan ucapan ulang tahun menggunakan bahasa Jawa. Semoga informasinya ini bisa bermanfaat untuk Anda.

Ucapan ulang tahun menggunakan bahasa Jawa baru

Anda mungkin juga suka...

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *